Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

FSO Fugebranchen lancerer certificeringsordning

Fugebranchen løfter overliggeren til nye højder med en ny certificeringsordning. Byggeriets Kvalitetskontrol bliver den eksterne part, der skal sikre kvaliteten af fugearbejde

For at højne standarden indenfor fugebranchen tilbyder FSO Fugebranchen nu i samarbejde med Byggeriets Kvalitetskontrol en certificeringsordning.

- Vi har længe ønsket en ordning, hvor en ekstern instans kontrollerer fugeentreprenørens arbejde og kvalitetssikring. På denne måde kan entreprenører og bygherrer føle sig sikker på en høj kvalitet ved at vælge en certificeret virksomhed, siger Jens Berger, der er næstformand for Fugebranchen FSO, som er tilknyttet Dansk Byggeri.

Det kommer i praksis til at foregå ved, at en certificeret fugeentreprenør får besøg af Byggeriets Kvalitetskontrol, som kontrollerer, om man lever op til sin kvalitetssikring. Efterfølgende udvælges der ”mark-besøg”, hvor arbejdets udførelse ligeledes kontrolleres. Lever virksomheden ikke op til sin egen kvalitetssikring, risiker den at miste sin certificering.

Forud er gået et stort stykke arbejde blandt virksomhederne i FSO Fugebranchen med at højne standarden i branchen. Således vil foreningen blandt andet lancere en ny digital fugeguide, som udgives medio 2016, og nu er tiden så inde til certificeringsordningen. To virksomheder har allerede fået overrakt et bevis for certificering.

- De to første fik beviset overrakt på den netop afholdte generalforsamling. Flere medlemmer har igangsat arbejdet med at blive certificeret, og en række bygherrer har givet udtryk for, at man i fremtiden vil have præferencer for at vælge certificerede fugeentreprenører. Så ordningen er helt sikkert kommet for at blive, hvilket også er set på en række andre områder såsom kloak, el, vvs m.m., slutter Jens Berger.

Kontakt:
FSO Fugebranches næstformand Jens Berger, Ljungdahl A/S, telefon 48 14 00 10
Auditor Jens Peder Guldberg, Byggeriets Kvalitetskontrol, telefon 72 16 02 87