Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fugebranchen FSO starter samarbejde med svenske FSR

Der blev lagt op til fugefagligt samarbejde på tværs af den dansk-svenske grænse, da Dana Lim satte rammerne om et møde mellem søsterorganisationerne danske FSO og svenske FSR

Der var stor interesse og nysgerrighed fra begge sider, da de to fugebranche-foreninger FSO og FSR mødtes og delte ud af erfaringer fra begge sider af Øresund.  Tilsyneladende er der meget gensidig inspiration at hente mellem de to foreninger.

Dana Lim i Køge var vært for mødet den 21. september, og med ved bordet var den svenske forening repræsenteret ved formand Magnus Kvist samt sekretariatsleder Johan Olofsson. Fra den danske side var formand Martin Christoffersen, bestyrelsesmedlemmerne Ole Krogfelt og Flemming Bille samt sekretariatsleder Mette Mens Rasmussen

- Der er ingen tvivl om, at vi kan lære noget af hinanden. Når vi ser på Sverige, så står det klart, at den strenge lovgivning omkring registrering og fjernelse af PCB fordrer en meget stor aktivitet omkring håndtering af PCB-holdige fuger blandt de svenske medlemmer. I Danmark er lovgivningen omkring PCB ikke nær så ambitiøs, understreger Martin Christoffersen fra Permatæt, formand for Fugebranchen.

Den svenske sekretariatsleder, Johan Olofsson, havde til gengæld stor interesse for kommunikationsarbejdet i den danske Fugebranche FSO. Det var bl.a. de danske nyhedsbreve, LinkedIn kampagne og Fugebranchens Jobportal, som gav inspiration til udvikling på den svenske side. Et af de helt store danske initiativer, som særligt vagte svenskernes interesse, var samlingen af byggetekniske anvisninger under den såkaldte Fugeguide. Der foregår netop nu et større arbejde i den danske forening omkring opdatering af Fugeguiden, som tilføres nyt layout, 3D-detaljetegninger og tolerancer.

Der kan være uoverensstemmelser mellem danske og svenske anvisninger for fugearbejde, og et evt. samarbejde omkring standardisering kan være til fordel for medlemmerne.  Ikke mindst for de entreprenører, som udfører fugearbejde på tværs af landets grænser. Der blev således givet håndslag på fremtidig sparing og videndeling mellem danske FSO og svenske FSR.

Kontakt:

Formand Martin Christoffersen, Permatæt A/S, telefon 44 98 12 34

Konsulent for Fugebranchen (FSO), Mette Mens Rasmussen, Dansk Byggeri, telefon 51 17 46 22