Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyt bygningsreglement kræver kvalitetsfuger

Det nye bygningsreglement, BR15, stiller øgede krav til lufttæthed i nybyggeri, og dermed bliver det fremover endnu vigtigere at have fokus på veludført fugearbejde

Efter længere tids spændt venten offentliggjorde Trafik- og Byggestyrelsen den 16. december årets julegave til byggebranchen - det nye bygningsreglement, BR15. I den forbindelse fremhæver Fugebranchen FSO særligt én ændring i forhold til BR10, som er det øgede krav til klimaskærmens tæthed i nybyggeri. Her er det ikke mindst vigtigt at være bevidst om fugernes betydning.

- I BR15 er der sket en væsentlig skærpelse af krav til lufttæthedsplanet, hvor man reducerer fra max 1,5 l/sek. pr. m² til max 1,0 l/sek. pr. m². Og vi kan lige så godt komme i gang, for i 2020 skæres energiklassen ned til max. 0,5 l/sek. pr. m². Det er derfor vigtigt, at rådgiverne har øje for at beskrive de rigtige fugeløsninger. Der er der heldigvis god hjælp at hente i den såkaldte ”Fugeguide” på fugebranchens hjemmeside, hvor alle anvisninger for veludført fugearbejde er samlet og gratis tilgængelige for alle interesserede, siger konsulent i Dansk Byggeri Mette Mens Rasmussen.

BR15, træder i kraft pr. 1. januar 2016, hvorefter der vil være seks måneders overgangsfase, hvor både BR10 og BR15 kan anvendes. For bygninger opført efter 2015-krav skal kommunen i mindst 10 % af byggesagerne stille krav om kontrol af lufttætheden.

- Rådgiverne overser desværre alt for tit vigtigheden af veludført fugearbejde, men med det nye BR15 får vi øget fokus på klimaskærmens tæthed, hvor fugernes udførelse og materiale spiller en betydningsfuld rolle. De skal samtidig være bevidste om at vælge tryghed og kvalitet på fugemateriale og udførelse, og derfor skal de vælge et medlem af Fugebranchen, FSO, fremfor et ikke-organiseret medlem. At lade et FSO-medlem udføre fugeopgaven er lig med et kvalitetsstempel, hvor man oven i købet er sikret gennem Fugebranchens Garantiordning, siger Martin Christoffersen, formand for Fugebranchen FSO.

Fugebranchen, FSO, er en brancheforening under Dansk Byggeri, som har til formål at medvirke til, at fugematerialer finder rigtig anvendelse, hvad angår såvel materialekvalitet som arbejdsudførelse. Se mere her www.fugebranchen.dk
Kontakt:

Formand Martin Christoffersen, Permatæt A/S, telefon 44 98 12 34

Konsulent for Fugebranchen (FSO), Mette Mens Rasmussen, Dansk Byggeri, telefon 51 17 46 22